tiistai 13. joulukuuta 2016

Laadunvalvontaa

Joo, no ei menny niinku Strömsössä. Viime kerralla kirjoitin kevään 2015 nimetönprojekteista, jossa tein synttärinimettömät ystävättärelleni ja samalla myös itselleni (Unohdin muuten viime kerralla mainita, että käytin samoja kaavoja, joita olin käyttänyt ensimmäisten nimettömien tekemiseen siskolleni. Kätevää, että ystävättäreni on saman kokoinen). Omiin nimettömiini en laittanut yläreunaan pitsiä vaan huolittelin sen ainoastaan siksakilla, että sauma säilyy joustavana. Tämän piti olla tällä taputeltu ja elämässä eteenpäin!

Mutta eipä ollutkaan. Kun alkkarit olivat käyneet ensimmäisessä pesussa, yläreunan sauma lörpähti niin, etteivät nimettömät enää pysyneet päällä. Lähtökohtaisesti yksi alkkareiden tärkeimmistä ominaisuuksista on, että ne pysyvät päällä, eivätkä tipahda esim. kävellessä, joten tätä virhettä ei pystynyt millään ohittamaan olan kohautuksella. Jos jotain hyvää, niin tavoittelin sellaisia alushousuja, jotka eivät puristaisi lantion kohdalta, ja nämä alkkarit eivät todellakaan puristaneet lantion kohdalta, joten siihen tavoitteeseen päästiin. Masennuin kuitenkin tästä vastoinkäymisestä niin, että en tehnyt nimettömiä yli vuoteen. Venähtäneet alkkarit jäivät pyörimään vaatekaappiin ja odottamaan, että tekisin asialle jotain.

Alkusyksystä 2016 päätin kaivaa luurangot kaapista ja tehdä venähtäneille nimettömille jotain. Luonnollisin (ja varmaan myös helpoin) ratkaisu ongelmaanhan oli, että laitan elastisen pitsin yläreunaan ja kuron sen avulla venähtäneen osan kuosiin. Ja niin teinkin. Lopputuloksesta tuli tällainen.


Nämä näyttävät kuvassa vähän irvokkailta, mutta päällä ne istuvat oikein hyvin. Valitsin yläreunaan aika leveän pitsin, koska pesussa kävi myös niin, että alkkarit kutistuivat pituudesta ja yläreuna asettui alemmas, mitä sen oli alunperin tarkoitus asettua, joten ajattelin kompensoida sitä vähän leveämmällä pitsillä. Pitsi on itse asiassa hiuspanta, joita ostin joskus jostain alennusmyynnistä. Siksakkasin pitsien reunat yhteen näin.

En kuitenkaan siksakannut lahkeiden reunoissa olevien pitsien päitä yhteen ja ne näyttävät nyt pesun jälkeen tältä.


En siksakannut niitä osittain sen takia, että olin vähän laiska ja sorruin taas omaan optimismiini. “Kyllähän ne pysyy ihan hyvänä”, ajattelin. Ei pysynyt. Osittain en siksakannut niin myös sen takia, että ajattelin, että ne painaisivat jotenkin epämukavasti. Kun yritin tutkia omia kaupallisia alkkareita (jotka eivät olleet likapyykkikorissa), huomasin, että niissä nimettömissä, joissa oli pitsi lahkeissa, pitsi ei mennyt koko lahkeen ympäri, vaan päättyi esim. etukappaleeseen. Huom, nämä olivat siis eri malliset nimettömät kuin ne, jotka tein. Joten pikaisella tutkimisella en saanut ratkaisua ongelmaan. Ehkä kokeilen tunnollisesti siksakata reunan ja testaan, miten paljon se käytössä häiritsee.

Note to myself:

Älä ole naiivi ja tee ratkaisuja, joiden tiedät syvällä sisimmässäsi olevan vääriä! (Tämä viitaten huolitteluongelmiini, mutta pätee myös elämässä.)

Näillä eväillä laatua kohti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti